Új kerítés kell? Ezt tudják a WPC rendszerek!

Kevesen tudják, hogy az elegáns megjelenésű, strapabíró és karbantartásmentes, elsősorban teraszburkolatként ismert WPC elemek kerítésként is tökéletesen megállják helyüket: telepíthetőségük gyors és egyszerű, legyen szó meglévő kerítés felfrissítéséről vagy új kialakításáról.

Hosszan szép és tartós választás

A kerítés, otthonunk környezetének első elemeként nagyban hozzájárul a kellemes összkép kialakításához. Ezért fontos, hogy ne csak funkcionális, de szép is legyen, ám sok esetben a régi, lepergő festék, a töredezett, eldeformálódott deszkák vagy a rozsdás fémfelületek nem ezt a hatást érik el. Napjaikban egyre többen választják kerítés felújításához vagy telepítéséhez a WPC-t, amely ötvözi a fa természetes szépségét a műanyag tartósságával, ráadásul szinte nem igényel karbantartást.

Erre figyeljünk telepítésnél

Fontos azonban, hogy az időtálló és tartósan esztétikus eredmény érdekében olyan szakember végezze a munkát, aki ismeri ennek a viszonylag újfajta anyagnak a tulajdonságait. A szakszerűtlen beépítés számos későbbi problémát okozhat - a helyes telepítést videóban is mutatjuk.

A MM WPC kerítésdeszka egy komplett rendszer, a deszkák mellett számos kiegészítő elem segíti a gyors, precíz telepítést. Néhány egyszerű szabály betartása azonban elengedhetetlen: a deszkák U-profilokba csúsztatása kerülendő, hiszen azok akadályozzák a magasabb hőmérsékletből adódó hőtágulást, alakváltozást, mely már akár rövidebb távon is az elemek széthasadásához vezethet. A WPC kerítésdeszkát mindig rögzíteni kell a végeken, nagyobb fesztáv esetén pedig 50 centiméterenként alátámasztásuk szükséges: a zártszelvényekhez ezek klipszekkel csatlakoztathatók, amelyek lehetővé teszik a hosszirányú tágulást.

mm_marka_wpc_keritesrendszer_montazs

Az MM WPC kerítésdeszkái a teraszburkolathoz hasonlóan a gyantatartalmú európai tűlevelű fák lisztjéből és PVC-granulátumból készülnek 50-50%-os anyagarányban. A 2 méter hosszú, 11 cm széles és 2 cm vastag, dió, gesztenye és grafit színben kapható deszkákból bármilyen építészeti stílusú épülethez esztétikus kerítés készíthető, akár teljesen új alapot és pilléreket építünk, akár a régi deszkákat szeretnénk lecserélni egy meglévő vázon.

Amennyiben a költséghatékonyság fő szempont, a WPC kerítésdeszka tökéletes alternatívája lehet a WPC-teraszburkolatnak is, hiszen ebben a szerepben is tökéletesen alkalmazható, mindössze egy különbséget fontos szem előtt tartani: a párnafákat sűrűbben, 20 centiméterenként kell elhelyezni a megfelelő teherbírás érdekében.

A mesterbarát WPC teraszburkolatokat és kerítésrendszereket IDE KATTINTVA ismerheti meg bővebben!