Tetőcserép-választék: tartós is, szép is

Amikor építkezésnél és felújításnál eljön a tetőfedés pillanata, számos tényezőt megvizsgálhatunk. Azonban kiemelten fontos, hogy az időjárással szemben a választott tetőfedő anyag ellenálló és sokáig szép, pl. színtartó is legyen.

De mi a különbség tetőcserép és tetőcserép között? A CREATON tippjeit kértük, hogy a választás egyszerű legyen, azonban a tetőcserép-szakértő most nem csak tanácsokkal, de egy frappáns tavaszi akcióval is segíthet!

creaton_tetőcserép_akció_tavasz

Amikor nekiiramodunk a tetőcserepek átböngészésének hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy nem csak számos formában és színben, de alapanyag tekintetében is többféle lehetőségünk van. Hogyan válasszuk ki a megbízható és színtartó típusokat?

Nem árulunk el nagy titkot: szín- és felületi tartósság tekintetében a kerámia tetőcserepek igazán jól állnak.

De hogy mivel érik el a kiemelkedő tartósságot? Az alapanyag mellett az alkalmazott gyártási technológia is ugyanolyan fontos. Kerámia tetőcserepek esetében magában az alapanyagban rejlik az erő, az időjárással és sérülésekkel szembeni ellenállóságát nem csak és kizárólag utólagos felületkezelések adják.

A CREATON tetőcserepei között különböző felületképzésű és struktúrájú elemek közül választhatunk, a színek széles skáláján. Ezeknek a kerámia cserepeknek nem egy plusz felületi festékréteg adja a színét: a kívánt hatást az alkalmazott agyag minősége, színe, a hozzákevert természetes adalékok is meghatározzák, azonban a végső árnyalat a felületbe égetett engób, azaz földfesték színétől függ. Üvegmázas tetőcserepek esetén a tartósság szintén a gyártás során létrehozott porcelánszerű felületnek köszönhető.

Az utólagos felületkezelés nem mindig hatékony

Bármilyen funkciójú termékről legyen is szó, logikus, hogy az utólagos felületkezelések és színezések nem feltétlenül jelentenek hosszútávú megoldást: az időjárás, az UV-sugárzás, de akár egy véletlen rossz mozdulat hatására is könnyen megsérülhetnek, lepattoghatnak.

A CREATON tetőcserepeknél ennek a veszélyéről szó sincs, hiszen a színért és tartósságért felelős védőrétegek égetés hatására az alapanyag részévé válnak - ezzel elérve, hogy ha örök életük nem is, de akár 100 éves élettartamuk lehet.

Építkezik, felújít? Választott már tetőcserepet?

Ha pont elérkezett az építkezés vagy felújítás időszaka a tavasz beköszöntével, és a tervekben otthona tetőszerkezete is érintett, érdemes a CREATON cserepek között nézelődni. A gyártó ugyanis a tavaszi hónapokban 5%-ot is visszatéríthet vásárlása árából, ha azt felületkezelt tetőcserép és egy gyári kiegészítő ütős kombinációja adja.

Részletek a kedvezményes lehetőségről itt:

CREATON