Kerti építmények – antikolt térkőből

Az antikolt térkövek nem csak az ódon hangulatot idéző burkolatokhoz használhatók fel. Sokoldalúságuk miatt nagyon széles körben alkalmazhatók egyéb kültéri helyiségek vagy akár kerti falazatok építésénél is.

sw_fuszerek_1

Kerti építmények azonos stílusú kövekből

Az elmúlt néhány évtizedben a kreatív kertépítés elengedhetetlen eszközeivé váltak a beton térkövek, hiszen éppúgy megállják a helyüket kerítések, alacsony támfal vagy kerti pillér falazóelemeként, mint járdák és autófelhajtók burkolataként. Így ezek a természetes megjelenésű kövek lehetőséget nyújtanak a burkolatok és a különböző funkciójú kerti építmények felületének egységes megjelenéséhez.

Az otthonunk körüli terek megújítását, vagy újabb életterek kialakítását számtalan módon elérhetjük. A kerti konyhák, magaságyások vagy alacsony térelhatároló falak új arculatot adnak az udvarnak, és ezekkel a kert felhasználási lehetőségeit is bővíthetjük. Az antikolt beton térkövek alkalmazása olyan időtálló és rusztikus építészeti megoldások létrehozását biztosítják, amelyekkel a családi ház udvarán a kerti építmények és a burkolatok tökéletes összhangot alkotnak, és egységet teremtenek mind színükben, mind textúrájukban. Ugyan a térköveket elsődlegesen a járdák, behajtók és teraszok burkolására fejlesztették, de kerti kiülők, tűzrakóhelyek megépítéséhez is tökéletesek lehetnek. Legyünk nyitottak hasonló kültéri projektekre, és törekedjünk az egységes megjelenésű anyagok használatára.

sw_kerti_kiulo

Főzni és étkezni a szabadban

A kültéri konyha és étkező létrehozása – a kerti nappalival együtt – a lakótér kiterjesztésének a legjobb módja. A megfelelő építési helyszín megválasztása, továbbá a kerti konyha módszeres megtervezése elengedhetetlen lépés annak létrehozásánál. Ergonómiai szempontból nagy hasonlóságot mutat a beltéri konyháéval, az előkészítés, tisztítás és főzés zónáit éppen olyan átgondoltan kell megvalósítani, mint ha a beltérben dolgoznánk. A közművek (víz, szennyvíz, elektromos áram) miatt mindenképpen érdemes szakember segítségét is igénybe venni, mert a biztonságos bekötések mellett itt a természet erőivel is számolnunk kell. Tehát a kerti konyhát az anyaghasználat szempontjából kicsit más szemmel kell megközelíteni, mivel egy nagyobb tömegű és állandó építményt hozunk létre. Ha lehetőségeink engedik, érdemesebb fedett kültéri konyhát építeni, amelyet kényelmesen használhatunk a nyári napsütésben vagy akár esős időben is.

sw_kerti_konyha

A Tokajkő némileg kiemelkedik antikolt térkövek közül, mert mérete és aránya miatt tökéletesen felhasználható a közlekedést szolgáló felületek burkolataként és falazati építőelemként is az említett kerti építményekhez. Ez a sokoldalú és változatos felhasználási forma a különböző kerti megoldások során izgalmas és egységes megjelenésű lehetőségeket kínál. Ennek a kőnek a segítségével kialakított kerti konyha nem csupán különlegességet és új életteret ad az udvarnak, hanem viszonylag alacsony anyagi ráfordítással nagyban növeli az ingatlan értékét is.

sw_kerti_fal

Bővebb információ | SW Térkő